När jag sitter och skriver detta är jag 11 mil bort från cyklarna och ungefär 11 ljusår bort från formtoppen på Sardinien förra sommaren. För att vara ärlig är det lite frustrerande att jag har kommit så långt bort från cyklingen att det känns jobbigt att ta tag i den igen. Ja, jag vet att jag skriver att cykling inte alltid är kul och att det alltid är ett konstant lidande eftersom det är så cykling är – men det är ändå kul (inte just nu, men i vanliga fall).

Eftersom jag spenderar 50% av all min tid på en sunkig ambulansstation under hela november är och har det inte varit läge att börja cykla på trainern. I december stundar två veckor med uppsatsskrivande innan ordinarie jobb är igång igen. Det är inte, och kommer kanske inte riktigt bli dags för en storsatsning i år.

Men den sunkiga stationen har ett gym och gymmet har inte bara en utan två cyklar där man kan klicka fast sig och plågas sakta men 100% säkert. Jag har suttit där två gånger och pinat benen så hårt att jag fått träningsvärk. För två år sedan hade jag kallat ansträngningen för “uppvärmning”, den senaste veckan kallade jag det för “intervaller”.


Är allt mörkt, grått och kallt på cykelfronten? Är orken borta och cyklarna på väg ut på blocket? Har landsvägarnas backar slutat att locka mig? Är cyklingen död?! smiley

Nej självklart inte! Göteborgsgirot 2018 är redan bokat och likaså Cykelvasan öppet spår. Jag har för avsikt att ta mig ut på en ordentlig cykelresa och har även tankar på en andra. Några mål för nästa säsong finns inte men de kommer så småningom. För tillfället ligger fokus på att trampa igång benen lite och ta försäsongen nästa år istället. Med andra ord blir det dubbdäck på MTBn för att kunna trampa runt lite innan snön kommer på riktigt och ett blått inomhusdäck på LVGn för att ta vid när snön omöjliggör utomhuscykling.

Försiktig optimism råder, men jag tror att det kommer bli en bra cykelsäsong nästa år.