I början på veckan åkte jag och några vänner på fiskeresa till Sorsele. De hade med sig fiskespö, jag hade med kajaken. Först utgick vi från samma ställe. Jag hade frågat killen i fiskebutiken och han sa att det gick bra. Det gjorde det absolut inte. Jag är en idiot som trodde det. Men man lär av sina misstag. Jag kommer få lära mig hur man ytbehandlar repor i kajaken då jag repade den riktigt ordentligt undertill (den går att paddla med men det måste åtgärdas) när jag drogs på grund i forsen. Yay…

Som tur var fanns en lite större pöl att plaska i en bit bort (en fortsättning på samma å, Juktån) så efter att Erik hjälpt mig att frakta den 5,4 meter långa tingesten genom tät, tät skog i ett moln av myggor kunde jag ta mig dit med bil. Det blev en riktigt fin runda där jag fick se två uttrar, en svan och några änder. Mest förvånande var nog när det plötsligt var en väg framför mig som jag var tvungen att bära kajaken över. Låter enkelt, men brant sluttning med halvstora stenar som inte låg stilla var en utmaning. Det gick bra.

Dag två drog jag till Storuman för att paddla men det blåste för mycket och jag är inte så van vid kajaken ännu att jag vågar mig ut i sånt. Istället drog jag igång en vedeldad bastu och njöt i två timmar. Två gånger hoppade jag i det friska vattnet. Kallt men skönt efteråt. Ser fram emot att komma tillbaka i sommar för att paddla, cykla, basta och bara få vara. Men mer om det om några veckor.

1. Bilen – brutalt smutsig efter alla grusvägar.
2. Juktån
3. Utsikten i Storuman
4. Juktån